Introducere. Un pic de introspecţie.

O ploaie torenţială şi o zi de vineri.

O poftă nestăpânită pentru o gură de cafea într-o dimineaţă cam dezolantă. (climatic vorbind)

Un “Unde vreţi să staţi?” şi o reacţie neaşteptată: “Dacă vrei să ne înţelegem bine, te rog să nu mă iei cu <<dumneavoastră>>!”.

Mesajul a fost recepţionat şi limbajul … redresat. 🙂 Recunosc, la momentul actual acest ‘dumneavoastră’ ar fi un mod bizar de a mă adresa ei…

A început la Mojo Cafe (Un local sibian absolut savuros; ca şi cafeaua lor, de altfel. Un local cu o energie de necontestat.) cu un Latte Machiatto, o ciocolată caldă cofeinizată, o listă de site-uri partenere FITS şi o prezentare amănunţită a fiecărui mesean în parte.

A început ea – Cristina Bazavan. A împărăşit toate antecedentele ei profesionale, urmând ca noi, învăţăceii, să le împărăşim pe ale noastre (cu toate că experienţele mele de liceană nu se prea pot numi “profesionale”).

După un CV verbal breath-taking şi după ce munca de voluntar FITS (pe ziua respectivă) a luat sfârşit, am căutat mai multă informaţie (pe net, evident).

Trying to be a human being, not a human doing.

Asta spune autodescrierea de pe contul ei de Twitter, care, deși scrisă cu un font alb, are un aer aparte, iese în evidență. Nu numai prin faptul că e scris în limba engleză (în contrast cu restul profilului… românesc), dar și prin faptul că e un motto foarte inteligent. Şi witty. Dar aşa e ea, Cristina, în general. Witty. 🙂

De ce ea încă susţine că doar încearcă, şi nu că este, e peste puterea mea de înţelegere…

**

Şi cam asta a fost cu implicarea mea emoţională în postări, voi lăsa oamenii de poveste să emoţioneze. Pentru că acesta e, de fapt, ţelul acestui blog. Dar acum nu era cu putinţă să nu mă implic, căci Cristina m-a pornit pe acest drum. Ea mi-a dat această idee minunată, de blog impersonal (în ceea ce mă priveşte pe mine) cu experienţe de poveste ale sibienilor, şi, pe această cale, doresc să îi mulţumesc. Să îi mulţumesc că a fost un profesor extraordinar şi că a fost şi este a genuine human being. 

Advertisements

8 thoughts on “Introducere. Un pic de introspecţie.

 1. Love u:)
  bafta cu blogul. sunt sigura ca in doar citeva luni vei fi si aici premianta. cum sunt la fel de sigura ca nu doar sibienilor le va placea sa-si descopere povestile prin tine, ci si celor care iubesc Sibiul (cum sunt si eu).
  ne revedem curind. sunt cu ochii pe tine:)

  • Multumesc, Cristina pentru toate cuvintele de incurajare! Sunt foarte curioasa incotro ma va duce blog-ul asta , dar abia astept sa aflu. Sper ca prin povestile ce vor urma sa simti ca esti din nou la Sibiu. 🙂
   Te pup!

 2. This is very refreshing, Bianca. I love your enthusiasm and passion for sharing your thoughts and bright ideas. Do post more, i look forward to reading your stories. Good luck, from Singapore.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s